Езикова школа Астони

Английски, немски, френски, балкански, източни и други езици. Индивидуално и групово обучение.

Какво трябва да знаем при учене на английски език

Няма невъзможни неща и за да го докажем нека обърнем по-специално внимание в научаване на английски език. За да бъде научен дълготрайно той трябва да се обърне внимание върху практиката. Понякога се оказва значително лесно да научим дадена дума, израз, цитат, но когато тя не е използвана в ежедневието с времето се забравя. И това е нормално. Човешкият мозък е така устроен, че за да поема повече информация се освобождава от дадена. Не случайно спомените, в това число хубави и стресови ситуации са едни от нещата, които се помнят цял живот, защото повода да останат в паметта ни е бил силно емоционален. За научаване на английски език е добре наученото да се употребява в и-мейли; чрез филми без субтитри; чрез комуникация с англоговорящи и т.н.

Вмъкване на думи в изречения помага на паметта да се научават различните предлози и времена;

Съществуват съвременни програми, които помагат на учащия да разбере, които от думите не е заучил правилно или кой са му по-трудни;

За всеки, който желае да научи английски език на добро ниво, не е за подценяване граматиката. „Повторението е майка на знанието“ са казали мъдрите хора, а какво по-добро лекарство за справяне с трудните думи и фрази, от повтарянето им.

Транскрипцията е много важна в английския език. За по-лесно научаване всяка научена дума трябва да се разписва. Важно е тя да не се научава погрешно от самото начало.

Много хора запомнят само, чрез писане, а това е алтернативен начин думата или израза да се запечати в съзнанието дълготрайно.

И като завършек на краткото изложение и дадените съвети само ще вмъкнем, че никой не се е родил научен, а английският език, както всеки друг може да бъде научен при повече старание.