Езикова школа Астони

Английски, немски, френски, балкански, източни и други езици. Индивидуално и групово обучение.

Как да съчетая работа с изучаване на английски език

Имате нужда от изучаване на английски език или за подобряване нивата на познания и тяхното доразвиване. Искате да запишете някакви курсове, но не знаете как да съчетаете всичко.

Истината е, че изучаване на английски език е голямо предизвикателство за всеки човек. Най-важно във всички случаи е личната мотивация, за всяко останало нещо може да се намери решение. Предлагаме ви в кратка форма няколко стъпки и препоръки, които всеки решил да изучава английски език трябва да прегледа.

На запитване: „как да съчетая работа с учене на английски език“, първо сами си отговорете:

Каква форма за уечне най-много ви допада. Формите на изучаване на английският са няколко – самостоятелно от дома; дистанционно с помощ и материали от езикова школа; с частни уроци в удобно за вас време; с посещения на курсове директно в езиково училище или онлайн от домашния компютър.

Предвиждайки една от всички споменати форми, вие сте направили първата крачка в процеса по организация на обучения на английски език.

От вас зависи, колко време ще намирате за седмични часове по английски език и как ще ги разпределите. Без значение дали частна форма или с преподавател избирате всички ангажименти трябва да бъдат правилно разпределени. За целта организирайте работата си. В случай, че карате нощни смени съобразете дали в дните на учене на английски език ще има кой да ви замества, докато тече курса. Ако работата ви е с редовно работно време, то дори за езикова школа за възрастни ще има време, защото всички те са съобразени с редовните смени и се провеждат извън тях.

Един от най-често срещаните възпрепятствия по време на изучаване на английски език се оказват децата. Трябва наемане или на бавачка или ангажиране на роднини в дните на учене на английски език.

И като цяло споменахме най-честите случаи, в които хората се оказват натоварени и или не записват часове по английски език или прекъсват по средата на обучението, заради външни фактори.

В крайна сметка, не е случайност мъдрата приказка: „Когато човек има желание, намира начин. Когато няма желание си измисля причини“. Вие решете дали английски език е вашият мотив за организиране на ежедневието ви.